werkwijze

Kennismakingsgesprek

Het kennismakingsgesprek is gratis (15min). Je kan mij bellen, mailen, whatsappen om een afspraak te maken. We bespreken kort de hulpvraag en kijken wat ik voor jullie kan betekenen.

Intake gesprek

Het intake gesprek (60min) is een uitgebreid gesprek om het doel dat je wil bereiken helder te krijgen. Tijdens de intake is een van jouw ouders (of allebei de ouders) aanwezig. Ik leg uit wat ik doe en hoe ik werk. Ook leg ik uit dat onze gesprekken vertrouwelijk zijn en ik alleen dingen terugkoppel naar jouw ouders als jij daar zelf om vraagt of als we dit samen hebben besproken. Andersom zal ik jouw ouders vragen mij geen informatie te geven die ik niet met jou kan delen.

Na de intake laten we alles even bezinken.  Is er een klik dan springen we op de tandem en gaan we samen aan de slag!

Coaching

De eerste sessies zijn gericht op het creƫren en installeren van veiligheid en vertrouwen. Een veilige haven waar jouw kind (en jij als ouder) volledig zichzelf mag en kan zijn en zijn/haar verhaal kan doen.

Omdat ieder kind anders is is ook de aanpak telkens anders. Als coach vertrek ik uit wat reeds aanwezig is in het kind en bouw ik daarop verder. De methodes worden afgestemd op de behoeften en talenten van het kind zodat jouw kind straks vanuit zijn/haar eigen kracht beter kan omgaan met moeilijke situaties.

Een coaching sessie duurt gemiddeld 60min 

Eindgesprek

Tijdens het eindgesprek (of evaluatie) overlopen we samen het groeiproces dat jouw kind en jij als ouder doorlopen heeft en de huidige situatie. Voelt jouw kind zich terug beter in zijn/haar vel en heb jij als ouder voldoende handvatten om verder te kunnen, dan ronden we in dit gesprek de sessies af.

Eindgesprek duurt 60min. Uiteraard blijf ik wel bereikbaar en kunnen tussentijdse intervisies gepland worden in functie van verdere verankering.

Voor de 1 op 1 gesprekken (intake-coaching-eindgesprek) geldt een vast tarief van 50EUR/uur. (incl. gebruik materialen en verslaggeving). Er kan betaald worden via Bancontact/Payconiq, overschrijving, of cash na elk gesprek.

Wanneer je niet op de afspraak kan komen, gelieve 24u op voorhand te annuleren.