Katrien

Hoi, ik ben Katrien

Ik ben gehuwd met mijn jeugdliefde Dennis en mama van 2 tienerzonen.

Dankzij het vrijwilligers werk als Buddy coach bij Stad Mechelen en Willebroek heb ik mogen ervaren wat het coachen van kinderen en jongeren betekent. Voor hen, en voor mij! Jongeren zelfvertrouwen geven zodat ze hun eigen kracht kunnen ontdekken, raad weten met ongemakkelijke situaties of stress en gezonde keuzes kunnen maken. Een Buddy coach kunnen en mogen zijn heeft mij geïnspireerd en zingeving geboden waardoor de beslissing om mij verder te specialiseren in coaching al snel genomen was. Intussen is mijn praktijk De Tandem- coaching opgestart.

En hoe is dat nu allemaal zo gekomen…

Mijn verhaal….

Na het behalen van mijn bachelor diploma ben ik in de ICT wereld beland waarin ik tot op de dag van vandaag nog steeds deeltijds actief ben als business consultant. Ik kan doen wat ik vandaag doe omdat ik het geluk gehad heb om tijdens mijn loopbaan te blijven groeien en evolueren binnen verschillende functies. Al betekende dat dat ik soms behoorlijk uit mijn comfortzone moest komen. Ik omschrijf mijn carrière daarom graag als een zigzag parcours dat ik eigenlijk als een kameleon bewandeld heb. Ik leg de link met een kameleon omdat kameleons erg vaardig zijn in het zich snel aan te passen aan hun omgeving. Snel kunnen aanpassen is ook mijn ‘dingetje’. Op zich zijn flexibiliteit, aanpassingsvermogen, ondernemerschap goede vaardigheden mits toegepast vanuit je authenticiteit! Want enkel door contact te maken met jezelf en je omgeving kan je goeie keuzes maken. Bovendien is dat contact, die verbinding ook belangrijk om rust, geluk en evenwicht te vinden. En die kostbare verbinding met onszelf durven wij al eens te verliezen… 

Waarom ik doe wat ik doe

Ik ben een people lover in hart en nieren. Al sinds mijn kindertijd is zorgzaamheid een rode draad in mijn leven.  Dat contact, iets kunnen betekenen voor iemand en een verschil kunnen maken, hoe klein ook, geeft mij zingeving en maakt mij gelukkig. 

Wist je dat 1 op 5 jongeren al voor hun 25e te maken krijgt met mentale problemen?  Velen hebben geen idee hoe hiermee om te gaan of hebben ruimte om hierover te praten. Mijn doel is om inzichten in jezelf (denken-voelen-doen) te laten verwerven zodat je jezelf en de andere beter leert begrijpen waardoor je meer geluk en rust zal ervaren. Hoe we denken bepaalt immers hoe we ons voelen en hoe we ons voelen bepaalt uiteindelijk onze acties. Klinkt logisch, echter niet zo voordehandliggend in praktijk. Het is mijn missie jou te helpen jouw talenten en (emotionele) vaardigheden verder te ontwikkelen in functie van een betere zelfsturing. Ik zorg voor een toolbox om deze talenten en (emotionele) vaardigheden ongeremd tot ontwikkeling te laten komen. Samen gaan we ook op zoek naar hulpbronnen om doelen te bereiken zodat jij je niet als een lenige kameleon moet gedragen maar wel gezonde keuzes kan maken vanuit jouw kracht en in harmonie met jezelf. Want hoe dichter je bij jezelf staat hoe verder je komt.

Bij De Tandem komt je aan in een veilige haven waar je op adem kan komen.  Ik bied een klankbord en geef richting naar nieuwe inzichten en mogelijkheden voor een betere mentale gezondheid. Samen bouwen we aan vertrouwen in jezelf zodat je op een gezonde manier kan omgaan met uitdagingen in het leven. Iets waar ik goed in ben en met veel liefde en passie doe. 

Wil je weten wat een tocht op De Tandem voor jou kan veranderen? Spring er mee op en samen verkennen we jouw parcours op jouw tempo!

Liefs,

Katrien

Opleidingen, trainingen en ervaring: 

 • Certified NLP Practitioner, Het Ontwikkelingsinstituut  
 • Certified Kindercoach ‘Magie van Kindercoaching’ (Nederland)
 • Certified Fijn Vrienden (5 tot 12 jaar), Praktijk Mimosa
 • Certified Vrienden voor het leven (8 tot 12 jaar), Praktijk Mimosa
 • Studiecoach, Centrum voor avondonderwijs
 • Certified Sales & Accountmanagement, Krauthammer
 • Inspiration Through Innovation, Vlerick Business School
 • Bachelor Bedrijfsmanagement, Katholieke Hogeschool Mechelen
 • Pubercoaching, Centrum Tea Adema
 • Schatgravers, Kompasvinder, Coachee!
 • Faalangst, Centrum Tea Adema

Buddy coaching, Stad Mechelen

Buddy Mechelen is een naschools project dat zich richt op het welbevinden van kwetsbare leerlingen. Niet alle leerlingen hebben het gemakkelijk op school. In Vlaanderen krijgt 1 op 5 kinderen minder kansen in het onderwijs. Als Buddy maak je voor deze kinderen een groot verschil. Je bent hun beste en trouwste supporter. Eens per week ga je bij hen langs op school na schooltijd. Je bekijkt samen waarmee je kan helpen, waar de noden en drempels liggen. Als Buddy geef je ondersteuning en ook een boost aan het zelfvertrouwen en inherent de schoolmotivatie waardoor de slaagkansen van de kwetsbare leerling vergroten.

Huiswerkbegeleiding, Willebroek

De gemeente Willebroek zet, samen met de lagere scholen uit de Kanaalgemeente, de schouders onder een proefproject rond huiswerkbegeleiding. Ons doel is om de Willebroekse schoolkinderen die het nodig hebben op deze manier meer zelfvertrouwen te geven, hen betere studievaardigheden en een zelfstandige werkhouding aan te leren én hen meer plezier te laten hebben in de vakken op school. Want ook dat laatste is voor kinderen enorm belangrijk. Met de juiste huiswerkbegeleiding kunnen we hopelijk de ongelijkheid op de schoolbanken wegwerken, de ouders waar nodig ondersteunen en de communicatie tussen de ouders, de school en het kind verbeteren”