top of page

De Oneindige Reis van Persoonlijke Ontwikkeling

Bijgewerkt op: 18 okt. 2023


Hé, als je altijd doet wat je altijd deed, kom je uit waar je altijd al was."


Deze eenvoudige, maar krachtige quote resoneert nog steeds diep in mij, als ik terugkijk op mijn levenspad tot nu toe. Een pad bezaaid met kansen om mezelf uit te dagen, nieuwe inzichten te vergaren, te groeien als individu. En dat pad is best al wel pittig geweest met vreugdevolle hoogtes maar soms ook diepe dalen.


Natuurlijk is het verleidelijk om vast te houden aan oude ideeën, vertrouwde patronen en comfortabele routine. Maar laten we eerlijk zijn, een bestaan zonder de opwinding van het overboord gooien van die oude denkwijzen en het verwerven van nieuwe inzichten en vaardigheden lijkt bijzonder saai en betekenisloos. Het is als stilstaan op een kruispunt terwijl het leven om je heen verdergaat.


Een belangrijke les dat ik geleerd heb tijdens mijn traject is dat ware groei niet draait om het streven naar een 'betere' versie te worden van mezelf. Vroeger was mijn zoektocht vaak gedreven door perfectionisme en het verlangen om anderen te bewijzen wat ik kan, eerder dan uit zelfliefde. Op de duur was het een wedstrijd tegen mezelf ipv een vreugdevolle speurtocht. Met als resultaat dat ik stil stond op dat kruispunt en me steeds minder goed in mijn voelde. Dat wou en kon ik niet langer! Met de hulp van een coach ben ik stap voor stap van dat kruispunt geraakt en dichter bij mezelf gekomen. Ik weet nu wat ik echt nodig heb om mij goed te voelen én mijn leven daarnaar in te richten. En wat een avontuur dat het al geweest is. Deuren worden nu geopend omdat ik mij veel makkelijker kan overgeven aan datgene dat op mijn pad komt.


Een levenslang leerpad


De zoektocht naar authenticiteit en vrijheid is een levenslang leerpad. Het is een pad dat, naar mijn mening, nooit voltooid zal zijn omdat wij voortdurend evolueren en groeien als persoon. En net dat is wat deze reis zo boeiend maakt. Persoonlijke ontwikkeling gaat niet over streven naar perfectie, maar om te worden wie je ten diepste bent. Het gaat niet om het bereiken van een probleemloos leven. Het gaat erom een leven te creëren dat in lijn is met onze waarden en verlangens.


Eigenlijk kan je het proces van persoonlijke ontwikkeling vergelijken als het afpellen van de lagen van een ui. Elke laag vertegenwoordigt een eigenwijs patroon dat we hebben aangenomen om een glimlach op te zetten in warrige of lastige situaties. Maar na verloop van tijd kunnen die lagen onze ware identiteit aankleden als een verkleedpartij gone wrong, zodat je op de duur niet meer weet wie je echt bent - en of je nu een ui of een appel bent :)


Samen op roadtrip


Dus, sta je klaar om jezelf een high-five van zelfontdekking te geven en op een roadtrip zonder eindbestemming te vertrekken? Soms lijkt de route zo ingewikkeld als een IKEA-handleiding zonder woorden. Daarom ben ik in deze fase van jouw ontdekkingstocht graag jouw kaartlezer. Samen kunnen we je innerlijke routekaart ontcijferen, je verborgen passies opsporen en die prachtige en krachtige authentieke ik vinden die nu nog verstopt zit in een donkere hoek van je geest.Deze reis van zelfontdekking en persoonlijke ontwikkeling wacht op jou.


Als je altijd doet wat je altijd deed, kom je uit waar je altijd al was.


Wat zou het jou opleveren als je vandaag nog de keuze maakt om jezelf de kans te geven om te groeien, te evolueren en eindelijk te kunnen stralen als de unieke persoon die je bent?


Liefs,

Katrien

Comments


bottom of page